Go to Top

Nieuws

NYSE Euronext past samenstelling AEX aan

De manier waarop de AEX-index, de hoofdgraadmeter van de Amsterdamse effectenbeurs, wordt samengesteld, gaat op de schop. Dat meldde beursbedrijf NYSE Euronext donderdag.

De samenstelling van de index van 25 hoofdfondsen wordt vanaf maart volgend jaar bepaald op basis van de marktwaarde van bedrijven. Op dit moment wordt de AEX samengesteld uit de 25

Read More

Flinke groei overslag Amsterdamse haven

De overslag, het overladen van goederen, kwam uit op 40,3 miljoen ton, dit is 2,1 miljoen ton meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakt de haven donderdag bekend.

De groei zit vooral in de energiesector, Amsterdam is de grootste benzinehaven ter wereld. De overslag van steenkool is met 27 procent gestegen en

Read More

Flinke groei overslag Amsterdamse haven

De overslag, het overladen van goederen, kwam uit op 40,3 miljoen ton, dit is 2,1 miljoen ton meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakt de haven donderdag bekend.
De groei zit vooral in de energiesector, Amsterdam is de grootste benzinehaven ter wereld. De overslag van steenkool is met 27 procent gestegen en de

Read More

NYSE Euronext past samenstelling AEX aan

De manier waarop de AEX-index, de hoofdgraadmeter van de Amsterdamse effectenbeurs, wordt samengesteld, gaat op de schop. Dat meldde beursbedrijf NYSE Euronext donderdag.
© ANP

De samenstelling van de index van 25 hoofdfondsen wordt vanaf maart volgend jaar bepaald op basis van de marktwaarde van bedrijven. Op dit moment wordt de AEX samengesteld

Read More

FrieslandCampina bouwt nieuwe fabriek Borculo

De ledenraad van zuivelbedrijf FrieslandCampina heeft ingestemd met de bouw van een nieuwe fabriek voor kindervoeding in Borculo.
© ANP

Het bedrijf kondigt hiervoor een extra investering van 135 miljoen euro aan. In Borculo staat al een fabriek van FrieslandCampina, de fabriek voor kindervoeding komt erbij. 
De activiteiten van de bestaande fabriek in Leeuwarden

Read More

Lichte omzetgroei in horeca

De prijzen stegen met 1,8 procent, het volume daalde met 1,3 procent, blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Binnen de horeca boekten restaurants de grootste omzetgroei. De omzet kwam 3,4 procent hoger uit dan een jaar eerder. De prijzen stegen met 1,8 procent en het volume

Read More

‘Rijksmuseum brengt 90 miljoen per jaar op’

Dat schrijft Het Financieele Dagblad op basis van een economische-impactanalyse die in opdracht van het museum is opgesteld.
Volgens het rapport van onderzoeksbureau Booz & Company is de werkgelegenheid toegenomen van 2600 banen tijdens de renovatie naar 3700 nu. Vanaf de heropening in april van dit jaar draagt het Rijks 235 miljoen euro bij aan het bruto

Read More

Gelderland wil geen extra weidewinkels

De plannen passen niet in de nieuwe economische realiteit en met het schrappen wordt leegloop van de binnensteden voorkomen. Dat advies geeft de provincie Gelderland, schrijft Trouw donderdag.
De provincie beoordeelde de plannen op verzoek van onder meer stadsregio ’s Duiven, Arnhem-Nijmegen en Zevenaar. Gedeputeerde Josan Meijers (PvdA) zegt in het dagblad dat ze met het stopadvies een lastige boodschap brengt.

Ze is dan ook blij dat stadsregio’ s al met elkaar om tafel zijn gegaan. Naar aanleiding van dat overleg zette

Read More

Albert Heijn niet welkom in Belgische stad

Volgens het stadsbestuur zijn er al te veel supermarkten. De voorman van de Kamer van Koophandel in Mechelen noemt het besluit donderdag echter een “daad van protectionisme”  in De Telegraaf.
De voorman vindt het een oneigenlijk argument van het stadsbestuur. “Het is de consument die bepaalt of er voldoende concurrentie is” , stelt hij in het dagblad. Op het hoofdkantoor van de Zaanse super houden

Read More