Je bent nu hier: Home » Nieuws » Klijnsma geeft startschot campagne Koopkrachttegemoetkoming

Klijnsma geeft startschot campagne Koopkrachttegemoetkoming

Vandaag gaf staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het startschot voor de campagne ‘koopkrachttegemoetkoming’. De campagne is opgezet om mensen met een laag inkomen erop te attenderen dat ze dit jaar recht hebben op extra geld van de gemeente. In sommige gevallen stort de gemeente het geld automatisch, maar vaak moet iemand zelf een aanvraag indienen.

Om zoveel mogelijk mensen te informeren over hun mogelijke recht op extra geld, wil het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ook gemeenten ondersteunen bij het bereiken van hun eigen inwoners. Daarom overhandigde de staatssecretaris vandaag de 1e campagneposter aan wethouder Bob Bergkamp van de gemeente Breda.

Bij de overhandiging riep Jetta Klijnsma via Bob Bergkamp álle wethouders van Nederland op om mensen met weinig geld in hun gemeente goed over het beschikbaar gestelde bedrag te informeren.

Mensen met een uitkering, maar ook werkenden en zelfstandigen met een laag inkomen kunnen de koopkrachttegemoetkoming aanvragen. Kijk voor meer informatie over de koopkrachttegemoetkoming op www.laaginkomen.nl.