Je bent nu hier: Home » Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Neem vrijblijvend contact met ons op 0162 - 461 788

Onze verzekering specialisten

Onze verzekering specialisten staan altijd voor u klaar om u te informeren over alles wat met verzekeringen te maken heeft. Neem gerust contact met hen op.

Wanny van Gils
wanny@dvgfin.nl

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Marcia IJpelaar
marcia@dvgfin.nl

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Wanneer derden schade lijden door uw toedoen, kan het zijn dat u de geleden schade moet vergoeden. Soms kan dat fors in de papieren lopen, vandaar dat het altijd verstandig is een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, kortweg AVP, af te sluiten.

Hiermee bent u verzekerd voor schade die u als particulier, dus niet tijdens het uitoefenen van uw werkzaamheden, veroorzaakt.

Een dergelijke verzekering is bittere noodzaak. Schade kan namelijk bestaan uit smartengeld, ziektekosten, inkomstenderving et cetera. Sinds de invoering van het Nieuw Burgerlijk Wetboek in 1992 kunt u als particulier sneller aansprakelijk worden gesteld, reden genoeg u door DVG Financiële Diensten over deze noodzakelijke verzekering te laten informeren.

Wanneer ben je aansprakelijk?

Als je iets doet waardoor schade ontstaat, dan kun je daarvoor op grond van de wet aansprakelijk zijn. Dat betekent dat je de financiële schade moet vergoeden. Ook ben je aansprakelijk voor schade die veroorzaakt is doordat je niets hebt gedaan, terwijl je wel wat had moeten doen. Dit staat in de wet. Voor deze wettelijke aansprakelijkheid biedt de aansprakelijkheidsverzekering dekking.

Waarvoor ben je verzekerd?

Onder deze verzekering is gedekt:

Alles, wat niet met zoveel woorden in de polis is uitgesloten. Denk aan schade aan andermans spullen en gezondheid, Dat betekent ook dat er sprake is van een werelddekking. Schade veroorzaakt door jouw huisdier, of door (on) roerende zaken (zoals een huis of een stoel of keukentrap) die je bezit Letselschade die gezinsleden bij elkaar veroorzaken, materiële schade van gezinsleden onderling is niet gedekt. Vertegenwoordiging in een rechtszaak als dat nodig is. Gelukkig gebeurt dat niet vaak. De verzekeraar neemt jou dan alle rompslomp uit handen.

Voor wie geldt de verzekering?

Minderjarige kinderen zijn altijd meeverzekerd, ook als ze niet thuis wonen. Meerderjarige kinderen zijn meeverzekerd als ze thuis wonen of buitenshuis wonen in verband met studie. Zie hiervoor ook op kamers gaan Het is mogelijk een alleenstaandendekking of een gezinsdekking af te sluiten. Heb je een gezinsdekking afgesloten, dan is ook de schade die je partner of een van je kinderen aan anderen toebrengt, verzekerd. Ook zijn inwonende ouders, schoonouders en grootouders onderdeel van het gezin. Logés en personeel zijn ook meeverzekerd.

Wij helpen u graag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.